App ontwikkelaar, keuze genoeg

Je hebt een bedrijf en denkt aan een eigen app? De potentie daarvan is natuurlijk groot. Kijk maar hoeveel mensen er met een intelligente mobiele telefoon rondlopen. Maar, het aanbod van apps is ook aanzienlijk. Je app zal voor de gebruiker meerwaarde moeten hebben. Nu kan dat voor een bedrijf eenvoudiger te realiseren zijn dan met een spelletje-app. Van de laatste is het onderscheidend vermogen doorgaans tamelijk beperkt. Mensen installeren je app op hun mobiel, als je bedrijf interessant voor ze is. Kijk maar eens hoeveel mensen een app van een bank op hun telefoon hebben. Dat levert een win-win situatie op, want zowel voor de klant als de bank is dat handig.

Voorbeeld

Laten we een bank eens als voorbeeld nemen. Bankfilialen zijn aan het verdwijnen en hebben plaatsgemaakt voor een virtueel loket in de vorm van een website. Dat werkt prima op een computer, maar op een telefoon met een klein scherm is dat toch wat lastig. Daarom laten banken een app ontwikkelaar een app maken. Die wordt speciaal voor een klein scherm ontwikkeld. Een goede kans bestaat, dat een bank klanten verliest als ze geen app bieden, of op zijn minst transacties. Met een app voor je bedrijf kan je ook klanten aantrekken. Of minimaal ze behouden, want de concurrentie zit ook niet stil. Er zijn voldoende ontwikkelaars die de ontwikkeling voor je kunnen doen. Er is genoeg aanbod.

Ontwikkeling

Een app ontwikkelaar heeft een basisontwerp nodig om te kunnen beginnen. Welke functies moet de app bieden. Hoe moet de ‘flow’ zijn. Dat betekent via welke wegen komt de gebruiker bij de functies die deze wil gebruiken. Als dat een veel gebruikte functie is, dient de weg er naartoe kort te zijn. Een ervaren app ontwikkelaar heeft daar suggesties voor. Je kunt natuurlijk ook naar bestaande apps kijken en zo ideeën opdoen. Je app promoten kan via je website, sociale media, direct mailing enzovoort.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *