Marketing tips voor jouw app lancering

Heb je een app ontwikkeld en wil je deze nu op de markt gaan brengen? Er gaat vaak veel tijd zitten in het ontwikkelen van een app, terwijl men het belang van het succesvol lanceren van een app onderschat. Er zijn namelijk meerdere factoren die hier een grote impact op kunnen hebben. De volgende tips kunnen je helpen bij een betere app lancering, zodat jouw app een groot succes wordt!

Begin ruim van tevoren 

Zorg ervoor dat je app niet van de één op de andere dag live komt, maar probeer de spanning op te bouwen. Tijdens de productie van de app kun je al regelmatig een update uitbrengen, zodat men weet hoe het ervoor staat. Ook een aantal weken voordat je de app lanceert doe je er goed aan om aan te kondigen dat de app bijna af is. Op die manier kun je al potentiële leads binnenhalen.

Maak gebruik van marketing automation

Door marketing automation in te zetten kom je alles te weten over je gebruikers, bijvoorbeeld waar ze vandaan komen en hoe ze bij jouw app uit zijn gekomen. Je kunt ervoor kiezen om gebruikers automatisch een gepersonaliseerde e-mail te laten ontvangen op basis van zijn of haar gedrag, met als doel diegene uiteindelijk de app te laten kopen. Weet je niet zo goed hoe je marketing automation of andere marketing gerelateerde zaken kunt gaan gebruiken? Dan doe je er goed aan om de marketing uit te besteden, bijvoorbeeld door Stramark online marketing bureau in te schakelen. Op stramark.nl vind je meer informatie hierover.

Ontvang feedback

Tijdens, maar ook na de lancering van de app is het van belang dat je feedback krijgt van gebruikers. Zorg dat ze in je app de mogelijkheid hebben om feedback te geven, liefst zo uitgebreid en gedetailleerd mogelijk, zodat je er ook echt iets aan hebt.