Pagers in de zorg

telefoon reparatie

De zorg is een dynamisch vakgebied, maar de eisen hoog zijn. Een zorgverlener, of het nou een verpleger is, een dienstdoende of een dokter, staat altijd paraat om een patiënt te helpen. Maar hoe zijn ze er zo snel bij? Dit doen zij met behulp van hun pager. In een gemeenschap waar digitalisering enorm snel gaat is de pager eigenlijk al een technologisch snufje van de oudheid, maar waarom worden deze dan nog zo vaak gebruikt in de zorg?

Voip bellen

Dit komt doordat pagers een groot bereik hebben. Dit is handig voor een ziekenhuis, aangezien deze meestal wel groot is. Dan zou je daarbij toch ook denken dat telefoons hetzelfde principe hanteren, maar er zitten meer voordelen aan pagers dan een telefoon voor een ziekenhuis.

Pagers gaan langer mee, ze hebben naast een accu, meestal ook batterijen die vervangen kunnen worden. Zo hoef je niet alleen te rekenen op de accu van een pager, maar kan je ook heel simpel de batterijen vervangen, want iedereen weet tegenwoordig al dat accu’s uiteindelijk vervangen moeten worden omdat ze het begeven. Dit gebeurt namelijk vaak met telefoons.

Daarnaast werken pagers niet met het internet. Het internet, ook al is deze meestal betrouwbaar, werkt toch op basis van leidingen, torens en andere elementen die het internet door het land verspreiden. Mocht er een storing zijn, dan kan je telefoon geen verbinding meer maken met het internet. Dit kan levensbedreigend zijn voor zorgverleners, als zij niet bereikbaar zijn kan het leven van een patiënt op het spel staan. Daarom werken pagers op basis van een satelliet. Zo hebben pagers altijd bereik en kan een zorgverlener vertrouwen op zijn communicatie instrument.

Wil je meer te weten komen over pagers, of wil je ook een pager aanschaffen? Dan kan je terecht bij www.ceyont.com, die alles weet over pagers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *