Sim only of mobiel abonnement? Dit zijn de verschillen!

Sim only

Ben je op zoek naar een nieuw telefoonabonnement maar weet je niet of je voor sim only of voor een mobiel abonnement moet gaan? Hieronder leggen we uit wat het verschil is tussen de twee. Daarnaast helpen we je graag bij het maken van de juiste keuze.

Mobiel abonnement

Bij een mobiel abonnement betaal je maandelijks een nieuwe telefoon met bundel af. Het is een contract met een provider waarmee je kunt bellen, sms’en en internetten op je smartphone. Hoeveel je dit kunt doen per maand hangt af van het type bundel dat je kiest. Zodra het contract van het abonnement met je provider afloopt is de smartphone van jou. Een dergelijk contract is vaak voor één of twee jaar. Het grote voordeel hierbij is dat je niet in één keer een nieuwe smartphone los hoeft te kopen maar het bedrag over een periode wordt verspreid. Je kunt dit type abonnement als een soort lening zien, waarbij je de smartphone als het ware leent totdat je hem volledig hebt terugbetaald. Hij is pas écht van jou zodra de termijn van het abonnement voorbij is en je de gehele periode hebt betaald.

Sim only

Sim only

Hierbij sluit je alleen een abonnement af waarbij je betaalt voor de gebruikte belminuten, sms’jes en het dataverbruik (MB’s) per maand. Je krijgt geen nieuwe smartphone zoals bij het hierboven genoemde abonnement, maar je behoudt je eigen smartphone. Je krijgt een simkaart opgestuurd die je in je eigen toestel naar keuze kan doen. Een groot voordeel hiervan is dat dit abonnement een stuk goedkoper is, al zeker met de juiste sim only aanbiedingen! Een ander groot voordeel is de flexibiliteit. Want wat gebeurt er als je telefoon ineens stuk gaat? In tegenstelling tot een telefoonabonnement kun je bij dit type abonnement vaak ervoor kiezen om maandelijks op te zeggen in plaats van per één of twee jaar wanneer je contract eindigt. Zo hoef je niet onnodig door te blijven betalen voor een kapotte telefoon.

Goedkoopste Sim only vinden

Wij raden je aan om een sim only abonnement te kiezen als jouw huidige smartphone nog prima functioneert. Wil jij ook het goedkoopste sim only abonnement? We hebben de beste abonnementen voor je op een rijtje gezet, er is altijd wel een geschikt abonnement bij voor jou. We helpen je graag bij het vergelijken van het aanbod en het maken van een geschikte keuze die past bij jouw situatie en wensen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *