Telefoonwinkel Nijmegen

De strijd tussen de telefoon makers en -repareerders wordt een steeds grotere strijd. De mensen die de telefoons designen en dus maken willen ervoor zorgen dat kleine bedrijven zoals een telefoonwinkel Nijmegen niet meer de reparaties kunnen doen waar ze geld op verdienen. Als ze ervoor zorgen dat alleen het bedrijf die de telefoon maakt ook deze alleen maar kan repareren kunnen ze hier veel meer geld op verdienen, maar zo snel geven de kleine ondernemers zich niet gewonnen.

telefoonwinkel in Nijmegen

Hoe doen de maker dit?

Ieder jaar zijn er weer nieuwe manieren om de kleine ondernemers te stoppen. Dit begon allemaal een aantal jaar geleden. De plastic achterkant op de telefoons werd vervangen door glas wat er moeilijker af te halen was. Hierdoor werden de reparaties al lastiger gemaakt. Vervolgens hebben de makers ervoor gezorgd dat je alleen bij de onderdelen kunt komen door het scherm eraf te halen, wat een stuk lastigere klus is vergeleken met de al glazen achterkant, maar dit was nog lang niet genoeg. Nu hebben ze ervoor gezorgd dat er een soort code vast zit aan de camera. Als je deze dus wilt vervangen zul je de code moeten veranderen wat alleen een medewerker kan van de maker. Als je er toch een andere camera in doet verlies je een aantal functies in de camera. Dit is maar een fractie van de maatregelen die de maker hebben genomen om de kleine ondernemers tegen te gaan.

Laptops repareren

In de wereld van de laptops is dit een stuk minder. De optie om een laptop te maken wordt ook vaak verleend door dezelfde kleine ondernemers. Dit komt omdat laptops minder vaak kapot gaan en bedrijven hier dus minder aan verdienen, waardoor het het niet waard is om deze strijd aan te gaan. Ook is dit omdat laptops vaak langer meegaan dan telefoons en misschien wel een nieuw onderdeel nodig hebt die dan alleen van dat merk past wat ook voor omzet zorgt. 

Spelcomputers

Het maken van spelcomputers is iets wat minder bedrijven doen. Toch zijn er een aantal die dit doen. Makers van spelcomputers gaan helemaal niet de strijd aan met de telefoonwinkels, omdat zij zelf ook weinig tot geen geld verdienen op de spelcomputers. Deze bedrijven maken vooral winst door spellen te verkopen en speelkaarten die mensen kopen om dingen in een bepaalde game of meerdere games te bemachtigen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *