Tijd voor een mobiele telefoon reparatie? Waar let je allemaal op

Als je mobiele telefoon mankementen vertoont dan is het misschien eens hoog tijd voor een telefoon reparatie. Of het de moeite waard is om je mobiele telefoon te laten repareren dat hangt van je eigen overweging af. Hierin neem je de leeftijd van je smartphone mee, hoe tevreden je ermee bent, hoeveel een nieuwe mobiele telefoon zou kosten en uiteraard wat de kosten van een telefoon reparatie zouden kosten. Een andere reden waarom je zou kunnen kiezen voor de telefoon reparatie is omdat je geen toegang meer hebt tot dierbare foto’s, video’s of belangrijke documenten die je erop had opgeslagen. Oftewel uiteindelijk is een mobiele telefoon reparatie een persoonlijke keuze.

De meest voorkomende mobiele telefoon reparatie

Zoals iedereen weet zit een ongeluk helaas in een klein hoekje. De meest voorkomende redenen dat mensen kiezen voor een mobiele telefoon reparatie is dan ook dat hun smartphone een gebroken scherm heeft, het scherm heeft een barst of een kras die als vervelend ervaren wordt. Als je echt hele erge pech hebt gehad met de val van je mobiele telefoon dan kan het ook voorkomen dat je scherm helemaal niet meer reageert, je scherm valt uit of je krijgt een zwart scherm ondanks dat je smartphone wel aanstaat. Dit is erg storend of gewoon ronduit vervelend. Je wilt dat dit dan ook zo snel mogelijk opgelost wordt en hiervoor bestaan er gelukkig bedrijven die zich specifiek richten op de reparatie van mobiele telefoons. Binnen dertig minuten na binnenkomst sta je meestal weer buiten met een gloednieuw scherm en werkende smartphone.

Andere veelvoorkomende mobiele telefoon reparaties

Andere mankementen waar men vaak tegenaan loopt is bijvoorbeeld het niet opladen van je telefoon, het niet opstarten van je mobiel, een kapotte camera of een niet werkende microfoon. Gelukkig kan ook dit verholpen worden. Een batterij probleem herken aan je de trage werking van je telefoon of het feit dat je constant moet opladen. Er kunnen hiervoor meerdere oorzaken zijn waarvan de meest bekende toch wel ouderdom is. In andere gevallen kan het veroorzaakt worden door het constant verkeerd opladen van je mobiele telefoon of een opgeblazen batterij. Al deze problemen kunnen gelukkig ook gemakkelijk opgelost worden door een gespecialiseerde winkel zonder dat je je mobiele telefoon hoeft op te sturen voor reparatie naar de fabrikant.

Welk bedrijf moet je inschakelen?

Als je naar een erkende Apple reparateur gaat, dan is er een grote kans dat je heel snel weer buiten staat. Meestal hebben deze reparateurs ook vestigingen in verschillende steden. Een voorbeeld is Microfix. Je kunt hier een prijsopgave aanvragen en nagaan of de reparatie van je mobiele telefoon het geld waard is. De ene reparateur maakt gebruik van originele onderdelen, de andere niet. Microfix doet dat wel en daardoor wordt de schade van je telefoon nog verder beperkt in de toekomst. Als er namelijk andere onderdelen gebruikt worden, dan is er een kans dat de rest van de telefoon beschadigt.

Ook kan je je iPhone laten repareren bij Microfix!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *