Tips bij het kopen van een nieuwe smartphone

Een nieuwe smartphone kopen is voor iedereen een hoogtepunt van het jaar, of zelfs meerdere jaren. Daarom is het belangrijk om een goede keuze te maken. In deze blog geven wij vier tips bij het kopen van een smartphone.

Denk goed na

Zorg om te beginnen dat je de juiste keuze maakt. Op veel sites heb je tegenwoordig een keuzehulp die je middels een paar vragen kan helpen met het kiezen van je nieuwe smartphone. Daarbij kan je denken aan voorkeuren met betrekking tot de keuzevrijheid, instellingsmogelijkheden en kwaliteit. Op deze manier weet je zeker dat de telefoon goed bij je past.

Bepaal je budget

Je budget is een bepalende factor bij het kopen van een smartphone. De smartphone prijzen beginnen namelijk bij de €100 en kunnen tegenwoordig wel oplopen tot €1600. Bij een groter budget kan je luxere technische snufjes verwachten en dergelijke accessoires. Om een luxe smartphone goedkoper te kopen kan je acties in de gaten houden zoals black friday

Maak de keuze tussen Apple en Android

Beide apple en Android hebben zijn voordelen. Met Android kun je namelijk kiezen uit veel verschillende merken zoals Samsung en Huawei. Daarbij heb je veel keuze om je smartphone in te richten zoals jij dat wil. Een apple daarentegen is de enige smartphone met IOS. Hierbij krijg je altijd een goede software update en is je privacy uitstekend geregeld. Ander aanbod op het gebied van providers is er niet. 

Verzekering

Tot slot moet je goed bedenken of je je smartphone wil verzekeren. Met een verzekering ben je met een kapotte smartphone of scherm geen kosten kwijt. Dit zal de verzekeraar afhandelen. Zonder verzekering moet je alle kosten zelf betalen. Als je denkt goed om te kunnen gaan met je spullen is een verzekering vaak het geld niet waard. Als je bovendien je smartphone met een creditcard koopt heb je een goede aankoopverzekering.